neljapäev, juuli 16, 2009

Suremine - keelatud!

'
Et nagu MISMÕTTES???
See Leedus moraalitagav seadus.

Seadusemuudatus keelab pereväärtusi ja moraali alandava info levitamise alaealistele ning ka näiteks surmast rääkimise ja raskeid vigastusi kujutavate piltide jagamise. Ka heteroseksuaalse vahekorra kujutamine on taunitav.
Seadus puudutab veel näiteks lauakombeid ja ropendamist.


Leedu parlament on heaks kiitnud homoseksuaalsuse vastu suunatud tsensuuriseaduse, mille kohaselt loodavad seaduseandjad avalikku informatsiooni reguleerides Leedu noorsoo psüühilist, füüsilist ja moraalset tervist hoida.
Eelnõus on 19 näidet sellest, millise informatsiooni levitamine julgustab homoseksuaalset, biseksuaalset või polügaamset elustiili ning võib potentsiaalselt noorte arengut kahjustada riigis, kus suurem osa elanikest on katoliiklased.


Et nagu katoliiklased ei seksi, sure ega ropenda?
Telekast keelatakse kõik filmid, mis vähegi eeltooduga vastuollu lähevad, sest kinno võid alaealist mitte lubada, aga kes jõuaks praegusel sajandil keelata alaealiselt telekat vaatamast?
Internetist ma ei räägigi.
Ning kõikidest elusatest inimestest, kes loomulikult oma eludega hullsuured eeskujud on järeltulevale põlvele.
Keelaks siis äkki üldse suremise, vigastused ja kõik seksuaalsuse alates igapäevasest süütust flirdist ära?
Mismõttes keelame ära surmast rääkimise?
Keelame ära ja moraal (?) lööb lille?
Tsensuur ja võltsvagadus meedias.
Avaliku informatsiooni reguleerimine. Mulle kõlab see kui pealesunnitud valetamine. Mis minul isiklikult küll moraali ei tõsta.
Milleks?
Haige maailm, ma ütlen!

4 kommentaari:

osaline ütles ...

Postitusse mittepuutuvalt:
meie roti tagupoolel on karvastik kohati olematuks hõrenenud ja esineb katkikraapeid. Ta saab varsti kaheaastaseks. On see varajane kiilaspeesus, silmale nähtamatud parasiidid, toitumishäire? Kahtlustan, et kohalik veterinaar mind vaevalt aidata oskab :(
Äkki Sul on kogemusi ja head nõu?

Rattus ütles ...

Osaline.
Studeerisin veidi omaenese tarkuse kinnituseks ringi ka pisi.ee -s. Soovitan Sulgi sinna kiigata, seal eraldi rotiurg ja palju kasulikku teavet.
Nokkisin siis välja, et arvatavasti on põhjuseks parasiidid (kratsib karva ära), mingi vitamiini puudus (karv langeb välja) või on ta lihtsalt vana (karv jääb hõredaks).
Kärnad viitavad parasiitidele - täid või lestad. Silmaga ei näe ja inimestele ei nakka, kuid hullult sügelema ajavad küll. Naist pääsemiseks peaks arsti poole pöörduma.Vitamiinipuudust peaks aitama leevendada tervislik toit, toores muna (mõõdukas koguses) ja kaitsevõimet tugevdav punase päevakübara (echinacea) siirup (saadaval apteekides), mida siis väikestes kogustes juurde anda.
Vanaduse vastu ei aita miski :(
Aga muidu loom keps ja elurõõmus? Sõõb hästi ja muud viga ei paista?

Rookie ütles ...

ega Leedu üldse kummaline riik... inimesedki on ebasõbralikud :(

osaline ütles ...

Tääh, Rattus! Nähtavasti võtame oma närilise Tallinnareisile kaasa ja teeme ühe kliinikutuuri.
Muidu keps ja rõõmus jah.