laupäev, märts 26, 2011

Sake ja maki ja mate

*
Kingiti mulle 2 saket. Otse Jaapanist.
Väiksem ploomisake, suurem lihtsalt sake.
Ploomikas oli huvitava ja suht meeldiva maitsega.
See päris sake oli mingi maitsega.
Õhtu jooksul sai see definitsiooniks "kaerakile-maitsega-jook-mis-meenutab-1-osa-piiritust-9-osa-vett-segu".

Aga kuna auväärsed pudelid juba olemas olid, pidi neile ka väärika sakuska valmistama.
Et manustamise saatel kuulata muljeid Jaapanireisist koos slaidiprogrammiga.
Antagu mulle andeks teadmatus sushi ja maki ja muude ilusate nimede ja nimetuste segiajamisel.
Kogu kraam sai hangitud poest. Valmistusained siis. (Sake pudelid pildidl on väljamaalt ja meeleolu loomiseks).
Wasabi-pasta saabus mõne aja pärast. Otse Jaapanist.


Lisaks wasabile saabus ka värske täidis kalaliste ja köögiviljade näol.
Valmistusviisidesse süvenemata ehk ülekirjutamata (neti on lahke anniga, keda huvitab) sai tulemus mõne aja möödudes selline:

Ja selline:

Ja veel kokku seitsme norilehe jagu igasugune. Jooksvalt valmistati ja söödi.
5 inimest sai end seitsmest norilehest täidisega ümmarguseks.
Aga urrima maitsev oli!
Piltidel näete vanarahva kombe kohaselt kombineeritud söögilauda. Aidaust mul pole, küll aga ootel riiuliplaadid. (Ootavad riiulikssaamist).

Ahjaa, pulgad on ka otse Jaapanist.
Need värvilised asjad on marineeritud ingver.
Ja wasabist sai õhtu lemmik!

Matest.
Teine tuttav käis Indias. Tõi kingiks topsitäe mate pulbrit.
Lähenesin loominguliselt ja kombineerides musta teega sai ka karsklasest külaline sära silma ja juttu jätkus kauemaks..

Vahvah, mis muud :)

*

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Jah, karsklasest külaline ei tahtnud ega tahtnud lahkuda... :D

(Lähimal ajal Tallinna peale teepoodidesse mate-otsingule. Hammas on verel :P)

Keit.