neljapäev, august 10, 2006

Ristiretk 2

28.juuli. Laupäev

Sissekanne taskukalendrist: "Külli tuli juure. Jõudsime pea Laitseni. Ööse aasa peal tule ääres."
*
Hommikul hakkasime edasi minema.
Külli ootas meid bussipeatuses.
Igatahes võtsime suuna Harutee poole. Saue juures pargis tegime peatuse, Inx elas seal, käis kodunt läbi. Me teised jäime parki. Tegime taskud rahast tühjaks ja panime kõik kokku. Palju seda polnud, aga söögiks piisas.
Mu väike presendist jänesenahatükikesega seljakott sisaldas kampsunit, paari pisist riideeset, kahest servast lahtilõigatud kilekotti, nuga, hõlsti, tikke, küünlaid, Piiblit, pastakat ja veel mõnda pisiasja. Kammi ja hambaharja ntx.
Panime kaardi maha ja vaatasime, kuidas oleks parem minna. Valisime otsetee asemel suuna Lihulast läbi. Ja nii keerasimegi Haruteelt Haapsalu poole.
Oli juba õhtu. Ja kiiret polnud meil kuhugi. Kuna miskit paremat hetkel silma ei hakanud, keerasime miskile karjamaale-aasale. Poisid läksid lähedalasuvasse tallu anumat küsima. Ja vett. Ja luba. Tagasi tulles oli neil kõik kolm käes. Tegime lõkke ülesse, panime vee tulele. Kuna toiduvarudest oli kamba peale soola, suhkrut, leiba, saia ja mõned konservid ja sulajuustu, siis tee kui selline valmiski lihtsalt kaselehtedest ja miskist rohust, mis kellegi sõnul pidi ka ravimtaim olema. Ahhjaa, kellelgi oli vist miski anum ka kaasas, millest teed juua sai. Eks ta selline hägune soga oli, aga suhkruga soe jook ikka.
Läks pimedaks ja ilusaks. Sellised lõkke-ääre jutud, nagu ikka. Juulilõpu selge taevas ja eksistentsialism. Taskufilosoofia.
"Kas on väga valus, kui Sind armastatakse?"
See oli otsene küsimus.
Ja siis keeras mul natuke ära. Läksin istusin keset sõiduteed maha ja karjusin: "Miks mina?"
Mulle tuldi järgi.
Magamiskott oli kaasas ainult Francisel. ja miski matt ka. Iccc, sel ajal olid meie maal magamiskotid vatiinist ja tiba suuremad, kui praegu, raskemad ka.
Keerasime ümber lõkke magama. Minul, nagu ikka, kilekott külje all, kott pea all ja mina jaki all. Vana äraproovitud viis magamiseks.

Ja nii sai õhtu ja sai hommik, teine päev.

Kommentaare ei ole: