teisipäev, aprill 22, 2008

Isiklikud avastused

Ehk siis kogemused, millest läbitulnuna enam vanamoodi arvata ei oska.

Muusika – iga pilli läbi loo eraldi kuulata, vaid teda, kui armastatut kooris laulmas. Olla konsentreeritud ühele hulgas, tunda nüanse ja ainuüksi üht.

Söök – improvisatsioon, kui selged on põhitõed, mis kindlasti kohe kokku ei sobi (piim ja sidrun tees, proovitud). Head tulevad söögid ja maitsvad, kui mõned väiksed nõksud selgeks saada ja mitte karta!

Töö – uuele kohale asudes tuleb kõigepealt tutvuda kohustuste ja nõudmistega, ning seejärel üle vaadata, mida võib tegemata jätta. (Mitte logelemine, aga asjadest selgust saades saab suurema rõhu panna põhilisele).

Vesi – vesi palju jõudu annab, vesi suuri laevu kannab... Veel on jõud! Hull jõud.

Loomad – jäävad äraarvamatuteks. Hoolimata sellest, kui palju neile inimlikke tundeid külge mõelda. Ei saa kunagi kindel olla, et SEE loom ei hammusta.

Jumal – on see, kes Tema on. Inimlik tõlgendus ei vähenda ega muuda seda. Püha on vabastav.

Linn – on sarnane kõikjal, kohast hoolimata. Sama, kui inimesed. Sama erinev samuti. Kuid mingi kindel struktuur neil on.

Inimesed – ei ole sellised, nagu tahaks, vaid sellised, nagu nad parasjagu on.

Ellujäämine – on seni, kuni elad. Ja takkajärgi vaadates pole ükski asi ju tegelikult suremistväärt olnud. Miks tulevased juhused peaks? Inime on üsna visa.

Teemasid ja märksõnu on määratult rohkemgi.

Kui keegi enda avastusi avaldada tahab, siis lugegu end teatepulga saanud olevaks.
Päris huvitav mõtelus...
Ja omast õelusest siis kohe nimeliselt lisan mõned, kelle arvamust ja kogemust, ahhaa-elamust mingite talle oluliste teemade kohta lugeda oleks huvitav. (Mitte et kõik teised vähempõnevad oleks, aga kuskilt peab ju pihta hakkama)
Metsatagune
Tiiauspaikka
Unekott

Kommentaare ei ole: